BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

Monday, August 18, 2008

Lawatan ke Zoo Negara


















Ahad baru ni bawa anak2 pi zoo kat Hulu Klang dgn hubby.. Saje boring2 weekend.. keje rumah aku dah siap.. Sampai je situ naik train, tapi kena queue dulu beb.. nanti orang marah.
Anak aku si Fadhil 5thn tu baru kali pertama datang, dah pernah pi dulu, tapi time tu dia tak pandai jalan lagi. dia tak ingat pun.. kira2 ni la first time bagi dia... Suka betul anak2 tengok binatang2 kat situ harimau, singa, burung, rusa etc..

Pas turun train we all bawa anak2 gi tengok monyet, kena cari toilet plak masing2 nak terkucil.. geram betul aku.. tadinya kakaknya nabilah, ayahnya kena cari toilet..

Hubby plak nak pi solat, so aku dok lepak ngan anak2 kt kolam tpt selalu ada show tu.. sambil2 tu tengok ikan dan penguin kat situ..

Tetiba ada sorang mamat tu tanya sapa2 berminat masukkan anak2 ke pertandingan mewarna.. So, apalagi.. aku masukkan semua anak2 aku ke pertandingn tu.. dapat la relax skit sambil tengok mereka mewarna.. Masa nak tamat!! kata petugas tu.. tetiba fadhil nangis, sbb lukisannya tak siap lagi.. nanti dia kalah.. puas aku pujuk.. Hantar jgk lukisan tak siap tu. Tak seorang pun anak2 yg aku wakilkan menang..

Pas tu tgk show 3pm.. burung and sea lion.. balik dah 5ptg, cari masjid solat asar.. makan kat au5 pas tu balik..
sampai rumah masing2 kekenyangan dan keletihan.. anak2 tak nak tukar baju terus tido.. habis umi dia pun tertido.. hubby gi solat kat mesjid, boleh le rehat skit.. sedar2 dah pukul 9 mlm bgn mandi, tengok tv kjap pas tu sambung tido balik..