BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

Tuesday, December 29, 2009

Belajarlah Jadi Ibu Bapa yang Adil

Kekadang tu susah jgk nak cakap.. anak2 yang berjaya, banyak beri bantuan(rajin hulur tiap2 bulan) itulah yg akan jadi favourite parent tsbt.
Aku sedih jgk mentang2 arwah tu susah, nak bg anak2 makan pun tersekat2, inikan nak hulur kat orang tua tentu jauh sekali selalunya menjadi bahan tidak puas hati ibubapa tu. Naik jemu telinga ni mendengar segala buruk cela arwah tu disampaikan kt aku setiap kali aku tipon... spai rasa malas nak tipon selalu.. entah ape lagi yg nak diceritakan lagi.. kalu x de pun dia akan ulang2 balik citer yg sama.
Sampai saat kematian pun mcm tak puas hati je kt arwah tu.. Aku tegur jgk spy jgn citer yg bukan2 nanti orang lain nampak buruk keluarga kita. Dia mcm nak lepas diri je dr segala urusan kematian arwah tu.. pasal nak pinjam cerek air buat kenduri pun tak mau bagi.. sedih betul aku tengok peelnya ..
Memang ya jadi ibubapa tak semestinya tindakan kite tu selalu betul.. Tak salah jika anak2 menegur dan jgn fikir lak yg selalu menegur tu utk melawan tp sebenarnya utk kebaikan semua..


Wednesday, December 9, 2009

Twin in womb ver.2

Both of them already 24 weeks. weight about 941g & 828g. Almost 2kg per total...No wonder my belly became heavier day by day..
I really hope they are healthy in there.

anak2 bujang bersunat cuti Sekolah



My Home Sweet Home




Monday, December 7, 2009

Letihnya Badan ni..

Dah seminggu anak2ku tak de sini. Saje bagi peluang dia orang dok kt kg rumah along aku. Fadhil & Muiz tu mcm2 alasan dia beri utk stay satu minggu lagi... takpela setahun sekali je.. tapi jgnlah menyusahkan maklong & paklong plak tau..
aku kt sini mcm biasa letih memanjang.. tak tau nak buat ape.. minta advice doktor.. napela aku ni selalu letih bila pragnent..
Doktor kata itu normal.. esp twin pragnency.. aduss.. Biar you penat, letih,susah sekarang, asal baby2 u sume dlm tu sihat2 bile kuar nanti.. itulah nasihat doktor kt aku. mana taknye aku mmg cpt penat bila berdiri lama, berjalan jauh, duduk lama, bercakap lama, even bila sidai baju pun aku termengah2. Dedulu masa pragnent x le teruk sgt mcm ni..
itula sbbnya Allah kata "syurga di bwh tapak kaki ibu"...
Kalu tgk badan aku ni ramai yang kata aku dah cukup bulan or tunggu hari.. padahal aku baru je masuk 6 bln... Nanti aku pos gambar twin aku 6mth in my womb.. aku x leh imagine mcm mn size bdn aku bile dah masuk 9mth nanti.. rasa2nya sume anggota bdn aku akan bengkak. La ni pun kaki, tgn, muke sume dah sembab..
Hanya tuhan je yang tau kepayahan aku kali ni..