BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

Tuesday, December 29, 2009

Belajarlah Jadi Ibu Bapa yang Adil

Kekadang tu susah jgk nak cakap.. anak2 yang berjaya, banyak beri bantuan(rajin hulur tiap2 bulan) itulah yg akan jadi favourite parent tsbt.
Aku sedih jgk mentang2 arwah tu susah, nak bg anak2 makan pun tersekat2, inikan nak hulur kat orang tua tentu jauh sekali selalunya menjadi bahan tidak puas hati ibubapa tu. Naik jemu telinga ni mendengar segala buruk cela arwah tu disampaikan kt aku setiap kali aku tipon... spai rasa malas nak tipon selalu.. entah ape lagi yg nak diceritakan lagi.. kalu x de pun dia akan ulang2 balik citer yg sama.
Sampai saat kematian pun mcm tak puas hati je kt arwah tu.. Aku tegur jgk spy jgn citer yg bukan2 nanti orang lain nampak buruk keluarga kita. Dia mcm nak lepas diri je dr segala urusan kematian arwah tu.. pasal nak pinjam cerek air buat kenduri pun tak mau bagi.. sedih betul aku tengok peelnya ..
Memang ya jadi ibubapa tak semestinya tindakan kite tu selalu betul.. Tak salah jika anak2 menegur dan jgn fikir lak yg selalu menegur tu utk melawan tp sebenarnya utk kebaikan semua..


Wednesday, December 9, 2009

Twin in womb ver.2

Both of them already 24 weeks. weight about 941g & 828g. Almost 2kg per total...No wonder my belly became heavier day by day..
I really hope they are healthy in there.

anak2 bujang bersunat cuti Sekolah



My Home Sweet Home




Monday, December 7, 2009

Letihnya Badan ni..

Dah seminggu anak2ku tak de sini. Saje bagi peluang dia orang dok kt kg rumah along aku. Fadhil & Muiz tu mcm2 alasan dia beri utk stay satu minggu lagi... takpela setahun sekali je.. tapi jgnlah menyusahkan maklong & paklong plak tau..
aku kt sini mcm biasa letih memanjang.. tak tau nak buat ape.. minta advice doktor.. napela aku ni selalu letih bila pragnent..
Doktor kata itu normal.. esp twin pragnency.. aduss.. Biar you penat, letih,susah sekarang, asal baby2 u sume dlm tu sihat2 bile kuar nanti.. itulah nasihat doktor kt aku. mana taknye aku mmg cpt penat bila berdiri lama, berjalan jauh, duduk lama, bercakap lama, even bila sidai baju pun aku termengah2. Dedulu masa pragnent x le teruk sgt mcm ni..
itula sbbnya Allah kata "syurga di bwh tapak kaki ibu"...
Kalu tgk badan aku ni ramai yang kata aku dah cukup bulan or tunggu hari.. padahal aku baru je masuk 6 bln... Nanti aku pos gambar twin aku 6mth in my womb.. aku x leh imagine mcm mn size bdn aku bile dah masuk 9mth nanti.. rasa2nya sume anggota bdn aku akan bengkak. La ni pun kaki, tgn, muke sume dah sembab..
Hanya tuhan je yang tau kepayahan aku kali ni..

Wednesday, November 18, 2009

Tadika Eden

Grand betul pakaian convo fadhil ni. Nie baru tadika je. Zaman aku convo dedulu macam kudut jek.


Wednesday, November 11, 2009


Adab berpakaian Dalam Islam

Thursday, November 5, 2009

Happy Belated Birthday Sayang!!

to

Abe (ayah)- 1 sept
Fadhil (adik) - 17 sept
Nabilah (kakak) - 29 sept


Ummi minta maaf sebab ketika itu ummi terlalu sibuk dgn diri sendiri. U all pun nampak mcm mana keadaan ummi time tu.. Anyway hari2 tersebut alarm hp ummi dah bunyi. So, at least ummi dah verbally wish your birthday on that day.

Ummi doakan semoga semuanya sihat selalu, panjang umur dan bahagia hingga akhir hayat.

Tuesday, November 3, 2009

IT Group Organization Chart






Thursday, October 29, 2009

Bila Hidup ko Bergantung pd Ihsan

Susahnya bergantung hidup pada insan lain. Mungkin ko dah byk
menyusahkan insan tsbt.

ape2 pun hidup ko kena diteruskan.
ko kene Pekakkan telinga, ko kene Butakan Mata selama 5 bulan ni..
Kalu tak ko akan sakit balik.
Harap ko dpt bertahan dengan kerenah insan itu.

Monday, October 26, 2009

Twins in womb ver.1

6 weeks

11 weeks

13 weeks







Tuesday, October 20, 2009

::: Perjalanan Janin Dalam Kandungan :::

Monday, October 5, 2009

:: Hajatku Tertunai Raya ni ::

Banyak kisah berlaku kat aku sepanjang posa dan raya ni.. Seminggu sebelum raya masuk hospital 3 hari. Pas tu mood raya aku semakin berkurangan dan hilang terus.. apa tidaknya doktor tak bagi aku berjalan jauh, jangan beraya, on bed and rest kalu nak air mentuban tu byk balik.. "nanti boleh teruk bleeding u kalu u tak control"

Tapi ada hikmah disebaliknya .. doa aku dimakbulkan... heheh.. memang plan aku pd awalnya nak lepak je dok rumah sbb masa tu tgh mabuk giler ... tapi dapat bantahan dari abe aku..
Tup..tup bile aku admitted doktor pesan kat dia jgn bg aku travelling, beraya etc ..Yahoooo.. apalagi abe aku pasrahla dgn kehendak doktor tu dan sblm ni mmg kehendak aku pun.. heheh..

W/pun aku suke sgt dapat relax masa raya.. tp jiwa aku sentiasa kacau.. sentiasa ingat kata2 doktor tu..risau sgt bleeding tu akan berulang2 lagi... Nasib baiklah aku masih ada kakak kt kg tu.. anak sedara dah besar2.. leh la aku tumpang lepak kt umah dia..

Nak Lepak rumah abah aku??? sendiri mau ingat la... abah aku sibuk dgn keluarga baru dia.. jadi adik beradik aku ni pandai2lah bawa diri beraya ni.. masing2 jumpa abah, salam minta maaf .. pas tu chow tak sampai sehari dok rumah abah.. abah aku pun tak kisah sgt kot.. lagi dia suke agaknya...entah?.. mana aku tau..

Abang aku sorang tu langsung malas nak balik kg.. entahla.. aku pun tak nak citer.. masing2 dah tua.. fikir2la sendiri..




Friday, October 2, 2009

1st Day Raya at Rembau






Monday, September 7, 2009

:: Bulan Posa Penuh Cabaran dan Kejutan ::

1st time checkup:
Memula tu mmg doktor kata "saya nampak ada kelongsong lain tadi.. mungkin kosong kot.. tapi tak pelah asal yang satu ni nampak heartbeat kira ok tu"

2nd time checkup:
Jom saya scan perut tu tgk sihat ke tak.. tengok tu dah moving dah die.. nanti saya kjap saya ukur.. Tetiba... eh..eh.. ape yg bergerak2 kat sebelah tu.. doktor hairan... dia pun alihkan scanner kt tpt bergerak tu...
aisyah.... ada dua la.. doktor menjerit... u dpt twin.... saya nak satu..( 2x)
ah??? aku terkejut.. mmg betul.. ada dua dlm ni..

Ya allah.. terima kasih.. selepas miscarriage 2x .. Engkau telah beri semula kedua2nya pada aku.. Sesungguhnya Engkau Maha Pemurah Lagi Maha Pengasih..

TQ ALLAH




Monday, August 31, 2009

:: Macam mana nie?? ::

Napalah abe ni susah sangat nak faham.. aku kata " nak jadi halimunan raya nanti" dia tak bagi.. dok ajelah kat rumah nak tido ke, baring ke ikut suke.. biar abang je bawa budak2 ni beraya...
Masalahnya bukan aku tak mau beraya tapi masalah kesihatan aku skrg mmg tak mengizinkan untuk aku bergerak bebas.. sabar ajela.. pas tu dok kg die.. seganlah beb.. kalu kg aku ok la skit.. kan..kan..
tapi aku kena buat plan B selepas ni.. hehehe....

Wednesday, August 19, 2009

:: KaKi ::

Suatu hari di Fakulti Sains sebuah Universiti Tempatan..sedang berlangsung ujian berkaitan serangga.. Ujian kali ini sungguh susah... Mahasiswa mesti mampu menentukan jenis dan nama serangga dari potongan-potongan kaki yang diberikan oleh Pensyarah...

Dua jam sudah berlalu. Tidak ada seorangpun pun yang boleh menjawab soalan ujian. Seorang mahasiswa yang amat kecewa.. memutuskan untuk keluar dewan Ujian... dia menghempas daun pintu dengan kuat... "Dummmm!!!!" Melihat keadaan itu... pensyarah didalam dewan marah dengan berkata.. "Hey! suka hati mak bapak hang je hempas pintu tu ye?! Siapa nama kau !!!"

Mahasiswa yang sudah terlanjur berada di luar segera menjulurkan kakinya ke pintu sambil berkata... "Nie kaki saya... encik... Cuba encik teka.. siapa nama saya?"

Tuesday, August 18, 2009

:: teRingin MaKan LaSagNa ::

MeMang aKu daPat beli lasaGna tu, serOnOK janGan katalah .. seBab aku
MeMang teringin Makan dari juMat lepas..

Tapi tetiba tekak aku jaDi tawar ... Entah.. biSa betul kata2 dia... Sampai aku tak lalu nak makan..

Bagi aku kalu dah bantu tu biarla ikhlaS, jgnla merungut2 dibelakang dan tak puaShati dengan aku..


Wednesday, August 5, 2009

:: Pertandingan Wau di tempat keje ayah ::

Puyoo.. dasat2 wau they all buat.. kecuali wau group ayah.. kelihatan agak2 kudut aje..warna putih agak2 kosong tu la ayah punye..
kira ok la dpt no.8 dari 8 peserta yang lain.
Sekurang2nya ayah dah mencube..











.




:: Ingat tu.. selagi homework tak siap jangan harap ummi bagi .... ::

Ini rules yang aku buat kt umah.. Homework mesti siap.. baru boleh minta nak tengok tv ke.. nak main games ke..nak pegi central park ke.. nak makan kat luar ke..

Rule lagi satu kalu salah sorang tak siap lagi homework die.. yang lain kena tunggu sampai die siap keje tu.. baru boleh ON .. kalu tak... jgn harap ummi nak bagi...

Faham tak anak2 Ummi....?

Tuesday, August 4, 2009

English and SMS world

Two Opposite Suicides

Wednesday, July 29, 2009


Mungkinkah ini Minat terbaru aku??

TUNGGUUUUU.......




kau Pergi Jua Merah

Selama bertahun2 aku menggunakan kau.. kau tetap setia pada aku, membawa aku berulang alik keje setiap hari tanpa byk kerenah..

Tapi sampai satu tahap aku tak mampu lagi menangung kos rawatan kau yg sgt tinggi.. aku terpaksa rela melepaskan kau..

kalu ikutkan jasa kau mmg banyak pada aku tp ada yg aku tak boleh nak lupe sampai sekarang...

~~ dengan engkau la aku selalu redah kampung aku yg mcm 'camel trophy' tu..memang aku bangga dgn kelasakkan kau..
~~ dengan engkau la aku bawa arwah mak aku ke klinik yang tetiba kena strok dan pengsan.
~~ yang paling aku tak leh lupe... arwah mak aku kencing kat tpt duduk belakang sebab diapers yg dia pakai tercabut masa we all bawa dia jalan2 kt pekan.. Sampai je rumah aku dan abe terus mengelap kencing tu sampai hilang bau, warna dan ...


I am still luving u Merah

Monday, July 20, 2009

-- raSanYa aKu terlebih Tido --

Entah kenapa pagi ni kepala aku pening bebenor.. Aku memang banyak tido this weekend..

Saje nak merehatkan diri aku y
ang hari makin hari semakin menggebu nih.. Time abe aku gi keje.. time itulah aku berjaya meloloskan diri untuk tidur sepuas hati. Kalu tidak asyik dengar syarahan die jek bile tengok aku membuta...

nabilah mmg dah tau modus operandi aku nih.. siap die sound aku" ooo.. akak tau bila ayah pg keje je , umi mesti ambil peluang tido kan?" hehehe..betul tu. pandai die meneka startegi aku..

anak2 aku sume understanding.. aku bagi diaorang layan online games without limited.. aPalagi ... aku dapat tido dengan amann...
yang sebenarnya ikhlas aku katakan... aku ni memang suke tido..ZZZZZ




Tuesday, July 7, 2009

Lelaki Dalam Kacang

Sunday, July 5, 2009

Belajarlah untuk Ikhlas

Percaya atau tidak, keikhlasan dapat melahirkan hati yang bersih dan ketenangan jiwa. Oleh itu belajarlah untuk ikhlas...
* Dalam hubungan kekeluargaan
* Dalam persahabatan
* Dalam rumahtangga
* Dalam pekerjaan harian

Sifat ikhlas itu akan terpancar dari wajah dan tingkah laku..
Percayalah..
Rahsia Tahi Lalat

Pada Bibir atas kanan - Banyak rezeki, pandai

Pada Bibir atas kiri - Ramai kawan, baik hati

Pada Bibir bawah kanan - Disegani orang, ramai yang suka

Pada Bibir bawah kiri - Pandai bicara, tak mudah kalah

Pada Leher kanan - Cerdas, jujur, berani menderita

Pada Leher kiri - Cerdas dalam segala hal dan banyak pengetahuan

Pada Leher di tengah - Tercapai cita-cita

Pada Biji mata kanan - Suka serong dan pembohong

Pada Biji mata kiri - Pembohong tetapi baik hati

Pada Hujung mata kanan - Baik hati, sopan santun, cerdas

Pada Hujung mata kiri - Baik budi, murah rezeki

Pada Punggung kanan - Agak mengalami kesulitan

Pada Punggung kiri - Malas dan suka duduk

Pada Betis kanan - Suka berhibur, boros

Pada Betis kiri - Rajin, tidak suka menganggur

Pada Lutut kanan - Bersikap tidak peduli dan tidak mahu berusaha

Pada Lutut kiri - Kurang kuat berusaha

Pada Kepala sebelah kanan - Terkabul cita-cita

Pada Kepala sebelah kiri - Sering menemui kesusahan

Pada Kepala sebelah belakang - Jujur, sabar dan tekun

Pada Kening kanan - Cerdas dan cekap

Pada Kening kiri - Cerdas dan sopan santun

Pada Tengah kening - Keras hati dan berani segala hal

Pada Hujung mulut kanan - Kecil rezeki, tak mudah kalah

Pada Hujung mulut kiri - Suka berpoya-poya

Pada Ketiak kanan - Dapat menyimpan rahsia

Pada Ketiak kiri - Jujur, banyak yang cinta

Pada Pergelangan kaki kanan - Suka keluar rumah

Pada Pergelangan kaki kiri - Kehendak kuat

Pada atang hidung - Banyak dicintai orang dan dapat menjadi kaya

Pada Pada hidung - Banyak rezeki

Pada Dagu bawah kanan- Jujur dan baik hati

Pada Dagu bawah kiri - Bijaksana, dan berbudi luhur

Pada Kemaluan kanan atau kiri - Baik, suka senggama

Pada Tumit kanan - Jujur dan banyak kawan

Pada Tumit kiri - Baik budi

Pada Alis kanan - Suka menolong dan baik hati

Pada Alis kiri - Ramai yang suka

Pada Pangkal peha kanan - Kemahuan kuat

Pada Pangkal peha kiri - Suka kerja apa pun

Pada Telapak kaki kanan - Tak mudah mengeluh

Pada Jari kaki kanan - Suka menolong

Pada Jari kaki kiri - Berbudi, suka berbuat baik

Pada Bahu kanan - Cermat dalam membuat keputusan, banyak tanggungan

Pada Bahu kiri - Suka kerja keras, banyak tanggungjawab

Pada Buah dada kanan - Baik hati, pendiam, simpan rahsia

Pada Buah dada kiri - Ramai kawan, setia pada pasangan

Pada Lengan kanan - Setia dan taat pada atasan

Pada Lengan kiri - Menepati janji dan rajin

Pada Pipi kanan - Ramai teman

Pada Tengah-tengah pipi kanan- Ramai yang suka

Pada Tengah-tengah pipi kiri - Ramai teman

Pada Ubun-ubun - Kurang jujur

Pada Pusat - Cerdas, tangkas, tekun

Pada Pusat bahagian kanan - Sejahtera dalam hidup

Pada Pusat bahagian kiri - Beroleh kemuliaan

Pada Pinggang kanan - Sayang pada pasangan hidup

Pada Pinggang kiri - Disayang pasangan hidup

Pada Dada kanan - Dapat mengatasi masalah

Pada Dada kiri - Berani, jujur dan sabar

Pada Telapak kaki kanan - Tidak mudah mengeluh

Pada Telapak kaki kiri - Baik budi pekertinya

Pada Siku tangan kanan - Kuat ingin memiliki kejayaan

Pada Siku tangan kiri - Baik hati, suka menolong

Pada Jari tangan kanan - Serba beroleh keuntungan

Pada Jari tangan kiri - Serba baik bekerja

Pada Jari telapak tangan kanan - Banyak rezeki tetapi boros

Pada Jari telapak tangan kiri - Banyak rezeki dan cermat

Pada Pergelangan tangan kanan - Boros, suka bersukaria

Pada Pergelangan tangan kiri - Dapat berpangkat

Pada Perut bawah kanan - Banyak rezeki, suka memberi maaf

Pada Perut bawah kiri - Baik hati, tenang hidupnya

Pada Sudut mata kanan dalam - Disayang suami atau isteri

Pada Sudut mata kiri dalam - Tidak mudah dilupakan pasangan

Pada Sudut mata kanan luar - Baik budi, ramai yang cinta

Pada Pelipis kiri - Murah rezeki, dapat jadi kaya

Pada Pelipis kanan - Serba berhasil dalam usaha

Kelopak mata kanan atas - Baik hati, ramah, berjaya

Kelopak mata kiri atas - Baik budi, ramai yang suka

Kelopak mata kanan bawah - Agak malas

Kelopak mata kiri bawah - Agak bodoh, kurang bijaksana

Wednesday, July 1, 2009

Orang Melayu itu...


Memang sah Orang Melayu itu penuh hasad dengki. Alang2 Orang Melayu itu tak dapat, biar sume Orang Melayu yang lain tak dapat. Baru Orang Melayu itu puashati. Talam dua muke penting untuk jaga kepentingan Orang Melayu itu. Dgn kami Orang Melayu itu cakap baik mcm malaikat, belakang kami Orang Melayu itu kutuk kami mcm sampah busuk dalam lori Alam Flora tunggu untuk dibuang, dilenyek dan ditimbus tanah.
Inilah sikap Orang Melayu itu. Nasib kami Orang Melayu tak terbela. Orang Melayu yang ade kuasa kat sini sume 'JBS' -Jaga Buntut Sendiri.


Monday, June 29, 2009

Why dO people snore?

Vibrations of soft tissues located at the back of our throats cause the noisy, annoying sounds of snoring that sometimes prevent non-snorers from getting their ZZZZs.

The palate, uvula and tonsils are the tissue structures that flap against each other when someone has too much tissue at the back of their mouth or when an obstruction is blocking the air passageway to the back of the throat.

People with snoring problems tend to have one of the following conditions:

  • Poor muscle tone in the tongue and throat
  • Excessive bulkiness of throat tissue
  • Long soft palate and/or uvula tissue in the back of the mouth
  • Obstructed nasal airways

Snoring can be a serious medical problem because it disturbs sleeping patterns and deprives the snorer of necessary rest.

Did you know?
  • 20% of the population experiences snoring problems.
  • Males and obese people have more problems with snoring.
  • Snoring tends to be louder when a person sleeps on their back.
  • There are more than 300 devices registered in the U.S. Patent and Trademark Office to help cure snoring.

Thursday, June 25, 2009

Tuesday, June 23, 2009

Lepak kat jeram di GeNting

Join skali mase tu family along dayang, alang muzafar dan bangcik iesa. Low cost dan
berbaloi..Kelihatan along and along sedang berbincang isu2 berbangkit dan semasa keluarga iyun.










Tuesday, June 9, 2009


hOw $$$..RM.. cAn bUy U happiness..


The relationship between money and happiness is one of the most interesting, most complicated, and most sensitive questions in the study of happiness.

Studies show, unsurprisingly, that money’s impact on happiness is greatest when you have the least amount of money.

But if you’re one of the lucky people who has enough money to cover the basics – food, shelter, even a car -- does that mean that money can’t make a difference to your happiness? Some happiness experts argue yes, but I think that’s…ridiculous.

The Secret to Using Money to Buy Happiness is to Spend Money in Ways That Support Your Happiness Goals. (...^^...)

Gelagat aNak Depan Handphone

fadhil ni pandai poshing.. suke amik gambar sendiri..sengeh sampai nampak gigi.. Hari2 mesti ada picture update dlm hp aku ni..